Een aanwinst voor uw interieur!

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen.


1. Welke soorten bestanden kan ik aanleveren?

2. Hoe groot kan mijn foto maximaal worden?

3. Wat is de optimale resolutie/aantal pixels?

4. Hoe bevestig ik de producten aan de muur?

5. Welke producten biedt fotoprinten.nl aan?

6. Kunnen de kleuren van de afdrukken verbleken?

7. Hoe en waar worden mijn foto’s geprint?

8. Hoe worden de producten bezorgd?

9. Wat zijn de verzendkosten en levertijden?

10. Hoe kan ik betalen?

11. Wat als ik na het bestellen nog vragen heb?

12. Kan ik gebruikmaken van het herroepingsrecht?


 1. Welke soorten bestanden kan ik aanleveren?

Voor een optimaal resultaat adviseren wij u om .jpg, .png of TIFF bestanden te uploaden.

2. Hoe groot kan mijn foto maximaal worden?

Het maximale afdrukformaat van onze producten is 100 x 100 cm. Hoe groot uw foto met een goede kwaliteit afgedruktkan worden, hangt af van het aantal pixels ofwel de resolutie van uw foto. Meer informatie vindt u bij 'Wat is de optimale resolutie/aantal pixels'.

 3. Wat is de optimale resolutie/aantal pixels?

Voor een goede kwaliteit van uw afdruk, bevelen wij een minimale resolutie van 100 dpi aan (bij het uiteindelijkeafdrukformaat). Hieronder ziet u een overzicht van enkele veel voorkomende formaten:

40 x 30 cm          1575 x 1181 pixels           2 Megapixels

50 x 50 cm          1969 x 1969 pixels           4 Megapixels

60 x 40 cm          2362 x 1575 pixels           3,7 Megapixels

70 x 100 cm        3937 x 2756 pixels           11 Megapixels

4. Hoe bevestig ik de producten aan de muur?

U kunt bij uw bestelling kiezen voor een aluminium U-profiel, waarmee u de afdruk eenvoudig aan de muur bevestigt. Een u-profiel is een strip die over een groot deel van de breedte van uw foto bevestigd wordt. Het u-profiel zorgt er ook voor dat de foto een stukje van de muur (20mm) lijkt te zweven. Fotoprinten.nl levert bij een U-profiel ook standaard een J-rail, schroef en plug mee. Deze bevestigt u aan de muur waardoor het ophangen van uw fotoprint een "fluitje van een cent" is.

Een ander ophangsysteem is onze montageplaat. Ons meest basic ophangsysteem geeft u de mogelijkheid uw fotoprint eenvoudig op te hangen m.b.v de bijgeleverde plug en schroef. Wij plaatsen twee kunsstof dopjes voor u aan de onderzijde waardoor uw fotoprint parallel aan de muur komt te hangen. Bij grotere formaten bevestigen wij twee montageplaten voor u ten behoeve van de kleefkracht.

U kunt ook kiezen voor afstandhouders. In dat geval worden er vier of zes (afhankelijk van het formaat) gaatjes, binnen de hoeken, in de afdruk geboord, waardoor de afstandhouders gestoken worden. Afstandhouders zijn busjes van 15mm lang, van RVS die u met bijgeleverde pluggen en schroeven in de muur bevestigd. Aan de voorzijde van uw fotoprint zijn de busjes voorzien van een RVS dopje. Dit systeem is zichtbaar en geeft uw fotoprint een extra 'strakke' uitstraling. 

 5. Welke producten biedt fotoprinten.nl aan?

Fotoprinten.nl biedt op dit moment de volgende producten aan:

Plexiglas
Aluminium geborsteld
Aluminium wit
Canvas Fine-Art
Forex (kunststof)

Lees meer over onze producten op http://www.fotoprinten.nl/producten

6. Kunnen de kleuren van de afdrukken verbleken?

Bij langdurige blootstelling aan direct zonlicht kunnen de kleuren na enige jaren enigszins lichter worden. Wij adviseren u de fotoprints dan ook alleen binnen op te hangen. Voor producten die ook geschikt zijn voor buitengebruik kunt u contact met ons opnemen.

 7. Hoe en waar worden mijn foto’s geprint?

Uw foto’s worden geprint bij Hollandridderkerk, een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van professionele fotografische grootformaat producten. Het afdrukken gebeurt met professionele fine-art inkjetprinters, op hoogwaardige en duurzame materialen.  Hollandridderkerk is tevens eigenaar van Het Beeldgebouw, leverancier van de hoogste kwaliteit fotochemische-, Fine-art en Print op plaat afdrukken voor kunstenaars en topfotografen.

 8. Hoe worden de producten bezorgd?

De producten worden stevig verpakt en door Post.nl of DHL bij u bezorgd.

 9. Wat is de levertijd?

Uw bestelling wordt door Fotoprinten.nl normaal gesproken binnen 4 werkdagen verwerkt en aangeboden bij onze vervoerder. Wij adviseren u om rond de feestdagen rekening te houden met een langere levertijd. Meer informatie

 10. Hoe kan ik betalen?

U kunt direct online betalen met iDeal, creditcard of overboeking. Hiervoor maken wij gebruik van onze payment service provider Multisafepay. U betaalt aan Hollandridderkerk, de eigenaar van Fotoprinten.nl

 11. Wat als ik na het bestellen nog vragen heb?

Hebt u vragen over uw bestelling? Wilt u graag meer informatie over een van de producten op deze website? Hebt u hulp nodig bij het uitzoeken van een mooie fototoepassing? Bent u op zoek naar een scherpe offerte? Neem dan a.u.b. contact op met fotoprinten.nl. Dat kan via onze klantenservice, via info@fotoprinten.nl of telefonisch via (0180) 48 22 84.

12. Waar kan ik informatie vinden over de prijs van het product?

Op de pagina's Onze Producten en Prijs vind u een overzicht van onze producten en prijzen. Onze prijzen zoals getoond op de website zijn incl. 21% BTW. 

 

Bekijk onze acties

Actie!x

  
 
 Foto printen RTL Wist je dat?   -Wist je dat? ... Fotoprinten.nl op tv is geweest 
in het RTL4 programma Wist je dat?

Bekijk de uitzending terug via Youtube